Moj taki sam problem, ktory wczesniej wstawilem klik
Głośniki z prawej strony przestały grać
Zwiń
X
-
Głośniki z prawej strony przestały grać
Witam,
W zeszły weekend zdecydowałem się wyczyścić po zimie moją Octavie, niestety jak już lśniła i błyszczała się przestały grać głośniki w prawych drzwiach (przód tył) Od czasu do czasu zaczynały grać prawe przednie głośniki ale potem znowu milkły.
Przy włączaniu radia słychać pstryknięcie we wszystkich głośnikach ale potem milkną.
Jakieś podpowiedzi co się mogło stać ? a raczej jak poradzić sobie z problemem ?
Pozdr.--
Rusky
-
-
Przewody miedzy budą a drzwiami wyglądają jak nowe, żadnych przetarć itp.
Co ciekawe, to zauważyłem, że wszystkie głośniki grają, ale potem te z prawej strony milkną (po 3-4 sek)
Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale ostatnio jak jeszcze wszystko grało i śpiewało na wyświetlaczu radia wyskoczył komunikat "battery low" (radio swing)
@ziutsane: tak z tyłu mam głośniki, z lewej strony grają.--
Rusky
Komentarz
-
-
Kolego mam dalej taki sam problem z octavi II fl i radiem swing. U za to nie gra cały przód ale za to tył hula jak trzeba. Najpierw przestał moi grać pasażer a potem kierowca. Miałem na radiu takie dziwne przepięcie że wyświetlacz mi przygasał no ale potem wszystko było w porządku za to głośniki umarły całkiem. Komunikat low baterry pokazuje się po dłuższym słuchaniu muzy przy zgaszonym silniku. Jest to automatyczne wyłączenie radia dla oszczędzania akumulatora. Wracając do moich objawów to przy uruchomienie radia słychać w tych głośnikach takie pyknięcie 2,3 sek. graja i się wyłączają. Sprawdziłem kable i głośniki i wszystko jest ok. Same radio też nie ma oznak przypalenia. Przy sterowaniu balancem na przód napięcie na kablach wzrasta czyli raczej dobrze ale gdy już podłącze inny głośnik pod kable to nie grają. Bardzo to dziwne. Walczę z tym już 2 miesiące i nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Nic mi nie pozostanie jak serwis :[ Gdybym miał drugie radio swing to bym przynajmniej sprawdził czy to nie wina radia lub moje w innej II fl-ce ale niestety nie mam jak. Więc Kolego raczej zostaje nam serwis lub dobry magik w tych sprawach.Uczymy się całe życie...... ;]
Komentarz
-
-
KOWAL mógłbyś polecić jakiś dobry interfejs bo właśnie zamierzam kupić ale nie wiem jaki jest dobry i w miarę tani co nie oznacza ze w granicach 100 zł ale tak max 300 zł bo te za 500 to trochę dużo no ale jeśli trzeba będzie to będę musiał bo do paru innych rzeczy by się przydał no a przy okazji z tym radiem bym ogarnął.Uczymy się całe życie...... ;]
Komentarz
-
-
U mnie sprawa wygląda tak że grały znowu wszystkie potem prawy tylny głośnik zaczynał piszczeć i ponownie przestawała grać prawa strona. W końcu udało mi się wybrać do elektryka - elektromechanika - ale chyba nie był zorientowany w temacie :/ powiedział że końcówka mocy na radiu jest spalona... nie wiem ile w tym prawdy skoro od czasu do czasu glosniki graja a potem milkną - i tak samo jak u Ciebie słychać takie pyknięcie...
Jak coś uda Ci się uruchomić daj znać.
Pozdrawiam.--
Rusky
Komentarz
-
-
Witam,
Z moim radiem sprawa się wyjaśniła i gra znowu super! :-)
Jak się okazało ... cudowni fachowcy z SKODA Auto Centrum Tychy :evil: :evil: :evil: (&^%$#^%@#@^%) tak mi pięknie wymienili szybę że woda lała się wprost na radio. No i wiadomo, woda, sól, detergenty, płyn do spryskiwaczy...w efekcie przeżarło obudowę, a następnie płytkę w radiu. Niebawem będę miał zdjęcia to z miłą chęcią wrzucę.--
Rusky
Komentarz
-
Komentarz